Danse- og teatersentrum reiser med norske scenekunstkompanier til PAMS i Seoul, Korea, 7-10 oktober 2019. PAMS er et marked som arrangeres årlig, og er en viktig internasjonal møteplass for programmerere, journalister og andre profesjonelle innen scenekunstfeltet. Det søkes etter fem (5) kompanier som ønsker å arbeide aktivt med nettverk og promotering i det asiatiske og internasjonale markedet. (English below)
Frist: 26. juni

Nå kan du plukke opp magasinet vårt MER BEVEGELSE - Nye tekster om dansekunst, på Danseinformasjonen eller i foajéen på Dansens Hus i Oslo, og snart vil det også være tilgjengelig på de regionale kompetansesentrene for dans rundt om i landet. Det er helt gratis!

Den 22. juni gjentas suksessen med banneret Skeive Dansekunstnere under årets prideparade. Paraden er både fest og moro, solidaritet med alle de som ikke kan gå og en politisk markering av mangfoldet av kjønnsuttrykk, seksualitet, identitet og legninger som Oslo Pride representerer.

Les mer

Det nærmer seg Åpent rom på Rom for Dans, ÅPENT for ALLE profesjonelle som trenger et rom å jobbe i. Gratis bruk av store studio, treningsrom, møterom oppholdsrom, kjøkken og garderober.
Kom og del din praksis, utforsk nye ideer, finn inspirasjon eller kanskje du har en søknad å skrive? Uansett så er rommet ditt fra 09.00 - 17:00 hver dag, 11.-14. juni og 17.-21. juni.

Danseinformasjonen gir ut sitt første magasin! Lanseringen finner sted fredag den 14. juni kl 1630 i foajeen på Dansens Hus. Da blir det høytlesning, bobler og kanskje litt dans....Velkommen!

Dansens Hus mottar gjerne programmeringshenvendelser fra norske koreografer og koreografer som er bosatt og virksomme i Norge. Disse behandles av kunstnerisk leder og kunstnerisk råd. Man kan søke om intensjonsavtaler for kommende premierer og programmering som gjestespill.
Frist: 1. august

Skuespiller – og danseralliansen ansetter 20 scenekunstnere og utvider til totalt 102 ansatte scenekunstnere. De nye kunstnerne er ansatt på bakgrunn av søknadsrunden våren 2019. Det var 198 søkere, 131 skuespillere og 67 dansere. Kunstnerne som blir ansatt er bosatt i fire ulike fylker; Akershus, Hordaland, Oslo og Telemark.

Kunsthøgskolen i Oslo har tilsett Snelle Ingrid Hall som dekan ved avdeling dans i ei åremålsstilling for fire år. Snelle Ingrid Hall (49) er utdanna dansar frå Statens balletthøgskole og teatervitar frå UiO. Ho har brei erfaring både som utøvande kunstnar og koreograf, produsent og prosjektleiar i det frie scenekunstfeltet, og har i ei årrekke utvikla framsyningar, mellom anna i kompaniet Siri&Snelle som ho driv saman med Siri Jøntvedt.

Produksjonslokale/scenen på Grusomhetens Teater er ledig mellom 15. juli - 10. august 2019. Th’Line har blitt nødt til å avlyse sin booking og håper det finnes noen som har lyst til å leie denne perioden. Kontakt Th’Line v/ Ida Wigdel og Kristina Søetorp eller Lars Øyno v/ Grusomhetens Teater for priser og andre spørsmål.

Kulturdepartementet setter nå i gang en strategisk gjennomgang av scenekunstfeltet og tar sikte på å ferdigstille en strategi innen september 2019. Departementet har bedt aktører i scenekunstfeltet om å bidra med innspill til arbeidet. Her kan du lese Danseinformasjonens innspill.

Både Danseinformasjonen, Dansens Dager, Scenehuset og Dansearkivet er på sosiale medier. Her kan du få med deg alt fra videoklipp av Dagens TD-kort med Dansens Dager-ambassadør Martin Slaatto til aktuelle nyhetssaker, nye bøker til biblioteket, og aktiviteter på Scenehuset.

I forrige uke ble det kjent at dansekunstner og koreograf Mia Habib anmelder nettavisen Resett for medvirkning til spredning av hatefulle ytringer. Advokat Hans-Marius Graasvold som fremmer anmeldelsen på vegne av Habib og Norske Dansekunstnere (NoDa) påpeker at Resett har brutt norsk lov.

Randi Urdal har vært daglig leder ved Danseinformasjonen siden 1998, men ønsket i fjor en redusert stillingsprosent og mindre ansvar. Styret i Danseinformasjonen har derfor vedtatt en omorganisering av ledelsesstrukturen i virksomheten, innenfor eksisterende bemanning. Det betyr at det ikke har vært noen ledige stillinger å lyse ut.