Vi har fått en avbestilling på Scenehuset fredag 23. november. I tillegg kan vi fortelle at det fortsatt er noen ledige dager, både hele og halve (før/etter kl 1700) i oktober og november. Kontakt sindre@danseinfo.no for booking.

Med sitt sjette helaftens verk V, som vises på Dansens Hus, feirer Lise Nordal 40-årsjubileum som koreograf. Nordal var med å starte Collage Dansekompani i 1974 og regnes som en av dansekunstens postmoderne pionerer i Norge. Hun har også vært mangeårig kunstnerisk leder for CODA-festivalen og Dansens Hus har intervjuet henne i anledning jubileet.

Bergen Dansesenter og PRODA Hordaland inviterer til seminar for dansepedagoger og dansekunstnere med interesse for det pedagogiske feltet fredag 9. november kl. 10.00 - 15.00 på Bergen Dansesenter.

8. - 14. oktober inviterer DOCH til Within Practice - en syv dagers møteplass mellom profesjonelle dansere og studenter fra DOCH og et interessert publikum. Seminaret fokuserer på praksiser utifra utøverens perspektiv gjennom workshops, presentasjoner, open source dans og samtaler.

 

Kunstnerne på årets seminar er Tony Tran & Antero Hein, Kari Hoaas og Hilde Ingeborg Sandvold; Fire ulike koreografer og dansekunstnere som gir innblikk i deres verden og forteller om sine kunstnerskap. Seminaret finner sted på Ælvespeilet i Porsgrunn 28. september kl 1200 - 1800.

13. september går vår faglige rådgiver Sigrun Drivdal Johnsen ut i permisjon og Anne Golberg Stavn overtar roret. Anne vil fungere som prosjektleder for Dansens Dager 2019 i tillegg til å jobbe med andre faglige oppgaver ved Danseinformasjonen.

I forkant av Lise Nordal og Kjell Samkopfs forestilling V, fredag 14. september kl. 1800, inviterer Danseinformasjonen og Dansens Hus til høstens første Perspektivsamtale. Samtalen vil handle om abstrakt dans, som Lise Nordals arbeider gjerne plasseres inn i. Danseinformasjonens Sigrid Svendal vil lede en samtale mellom dansekunstnerne Terje Tjøme Mossige og Solveig Styve Holte, som begge arbeider med abstrakt dansekunst. Historiker Sigrid Svendal vil før samtalen gi et kort historisk tilbakeblikk på den abstrakte dansekunsten, hvor samarbeidet mellom koreografen Merce Cunningham og komponisten John Cage var svært sentralt.

Norsk kritikerlags Seksjon for teater, musikk og dans deler årlig ut én kritikerpris for teater, én for musikk og én for dans. Hver av prisene hedrer en fremragende, levende kunstnerisk prestasjon, kåret av landets samlede kritikerstand. Gratulerer med nominasjoner til Julie og Cecilie Solberg, Marie Bergby Handeland, Ann-Christin Berg Kongsness og Solveig Styve Holte.

FRIKAR utvider prosjektet FRIKAR X med seks talent frå 16 år, for dei beste talenta og dei mest dedikerte innan folkedans, og gjer dei eit fagleg program med spesialtrening i scenisk folkedans.

Les mer

ICE HOT Nordic Dance Platform finner sted fra 12. - 16. desember i Reykjavík. Programmet er nå klart og mer en 56 forestillinger, workshops, seminarer og mer er på programmet.

Therese Skauge er tilsatt i en stilling som professor i dans. Den 1. august tiltrådte hun 35 % åremålsstilling for en periode på fire år. Skauge har tidligere jobbet som timelærer på KHiO og har de siste fire årene vært tilsatt i en åremålsstilling som førsteamanuensis ved avdeling Dans. Hun gleder seg til å fortsette sitt arbeid med dedikerte studenter ved avdeling Dans.

Skuespiller – og danseralliansen (SKUDA) utvider fra 80 til 82 scenekunstnere. Fra 1. august er danseren Catharina Vehre Gresslien og skuespilleren Endre Hellestveit ansatt. Bakgrunnen for utvidelsen er at nåværende ansatte kunstnere har høy grad av arbeid hos andre arbeids- og oppdragsgivere.

Les mer

Sudesh Adhana mottar pris fra det indiske kulturdepartementet (Yuva Puraskaar 2017) i kategorien Contemporary Dance, for sitt eksperimentelle og modige arbeid med dans. Prisen deles ut til kunstnere under 40 år. Gratulerer!