Danseinformasjonen inviterer til lesesirkel og samtale om høyere danseutdanning i Norge. Vi tar utgangspunkt i to av Tone Pernille Østerns artikler; den ene er publisert i boka "Bevegelser - Norsk dansekunst i 20 år", den andre i "På Spissen". Samtalen finner sted på Scenehuset i Oslo den 31. oktober kl 1800 - 2100 og alle er hjertelige velkommen.

Vi tar utgangspunkt i Tone P. Østerns to artikler: ”Oppdragelse til nikkedukkedanser eller dansekunstner? Hegemoni, diversitet og motstand i norske samtidsdansutdanningers dansefaglige forståelse” og ”Norske samtidsdansutdanninger i spennet mellom modernisme og postmodernisme - tidligere dansestudenters refleksjoner over påvirkningen av en danseutdanning”. Den første artikkelen er en del av boka Bevegelser – Norsk dansekunst i 20 år fra 2016, og den andre er fagfellevurdert og publisert i På Spissen våren 2017.

Sted: Scenehuset, Bogstadveien 49, Oslo
Tid: 31. oktober kl 1800 - 2100

Meld deg på!
Fordi vi ønsker å kjøpe inn litt vin og snacks, er det fint om du sender en epost til marianne@danseinfo.no om du vil komme.
Arrangementet er gratis og alle er hjertelig velkommen!

Tone Pernille Østern vil holde en innledning og presentere artiklene først, og deretter vil vi ha en åpen diskusjon, hvor både artiklene, men også andre problemstillinger knyttet til høyere danseutdanning kan diskuteres.

Østern er dansekunstner og professor i kunstfagdidaktikk med vekt på dans ved Program for lærerutdanning, NTNU. Hennes doktorgrad er fra University of the Arts Helsinki. Les mer om Østern her

Vi oppfordrer alle til å lese begge artiklene før arrangementet, og ønsker velkommen til en konstruktiv og interessant diskusjon. Boka er til salgs hos Danseinformasjonen, i billettluka på Dansens Hus, Oslo og i flere bokhandlere, og selges nå til 249 kr. Den er også tilgjengelig for utlån i biblioteket vårt.