Foto: Andreas Ausland

Stellaris DansTeater Svaner i stein

Stellaris DansTeaters 40 års jubileumsforestilling er et tankesprang fra gammel til moderne tid visualisert gjennom flere scenebilder. I et univers av bevegelser og farger, joik og film skapes stemninger rundt helleristninger og veidefolk.

Svaner i stein er en visuell vakker og energisk danseforestilling inspirert av helleristninger fra Alta og motivet «To Svaner i stein» som er fra helleristninger utenfor Belamorsk i Karelia republikk. Svaner i stein blir introdusert av et utdrag fra stykket Geidosis (I skjul/ Hidden), som er et omarbeidet stykke fra Stellaris sitt repertoar.

Svaner i stein er etterfølgeren av suksessen Adnazdi, som ble beskrevet som et friskt pust, og med stående applaus fra publikum både i Norge og Russland. Adnazdi var et samarbeid mellom Stellaris DansTeater og ”Kantele” (State National Song and Dance ensemble of The Republic of Karelian). Planen var at vi skulle stå på scenen sammen under jubileumsforestillingen, men pga. pandemien utsettes dette til 2021.

Forestillingen er produsert med tilskudd fra BarentsKult og Hammerfest kommune. Med støtte fra Scene Finnmark og Beaivváš Sámi Našunála Teáhter.Medvirkende:
Solveig Leinan-Hermo, Koreograf, Regi
Eivind Linn, Danser
Tonje Aas Molnes, Danser
Ekaterina Nikitina, Danser
Halvdan Nedrejord, Komponist, Joik
Elin Kåven, Sang, Joik
Torbjørn Thrane Sandnes, Lysdesign
Hilde Skancke Pedersen, Kostymedesign
Marie Hermo Jensen, Produksjonsassistent


Vis tidligere forestillinger