Oslo Jazzdans Festival OJDF 2020 - 29. september kl 1800

Multi-bill

SEPIA

Foto: Ola Nyhus

SEPIA er en hyllest til jazzmusikken fra 1950-tallet så vel som en hyllest til kvinnen. Med dette som utgangspunkt ønsker vi å gi publikum en følelse av å gå tilbake i tid gjennom bevegelse og visuelt uttrykk, samt vekke noen tanker om nåtiden.

Sepia er en gyldenbrun farge, lik den fargen gamle sort/hvitt bilder fikk etter behandling i kjemikalier for bedre holdbarhet.

For oss handler kvinnekampen i dag mye om hvem som skal ha kontroll over kroppen vår. Om vi bruker dette som inspirasjon til bevegelse, hva vil det formidle? Hvilke kvaliteter vekkes av tanken om å ikke eie sin egen kropp? Det er vanlig å ville vise seg sterk i en slik kamp som handler om kvinners rettigheter. Hva om vi velger å være myke og sårbare?

Under dette arrangementet vil dere høre musikk fra 1950-tallet mellom hver opptreden, og møte danserne tett på. Vi ønsker å vise dansekunst i en uformell atmosfære hvor dere kan kose dere med noe godt i glasset.


Medvirkende:
Marte Golten, Koreograf, Danser
Aurora Louise Haugen Itland, Koreograf, Danser
Ingrid Nyhus, Koreograf, Danser
Mikael Rønne, Ytre øye

Gardners første-språklig intelligens

© Oda Østenstad Fjell

Gardners første-språklig intelligens er en danseforestilling av Oda Østenstad Fjell. Forestillingen er basert på Howard Gardners teori om de mange intelligenser, bestående av syv forskjellige egenskaper som varierer i styrke fra person til person. Fjell tar her for seg det hun kaller nummer én - den språklige intelligensen. Hun ser på om en overutviklet språklig intelligens fører til problematisk, misforstått og pinlig fysisk kommunikasjon, og hvordan retorikkens mørke side kan går ubemerket frem.


Medvirkende:
Oda Østenstad Fjell, Koreograf, Danser, Tekst
Ludvig Herstad, Medskapende danser


Oslo Jazzdans festival 2020 viser to forestillinger hver dag fra 28. september til 1. oktober. I hver forestilling vises to verk.

29. september kl 1800 vises Sepia av Palette Dance Collective og Gardners første-språklig intelligens av Oda Østenstad Fjell.


Verdt å merke seg: Fredag 2. oktober er det workshop med Jon Ole Olstad kl 10 og 12. Og panelsamtale kl 1800 med Thomas Prestø, Iselin Ruiz og Oda Fjell. oslojazzdansfestival.no/soknadsinfo-ojdf-2020

Medvirkende:
Natalie Dahl, Kunstnerisk ansvarlig, Konferansier
Ingvild Vaagsether, Kunstnerisk ansvarlig, KonferansierDatoTidStedBilletter
29.09.20201800 Scenehuset, Bogstadvn. 49, Oslo