Oslo Jazzdans Festival OJDF 2020 - 28. september kl 1930

Multi-bill

4 Faces of Jazz

© Allure Tap Company

4 faces of jazz av Iselin Jansen Ruiz og hennes Allure Tap Company er en utforskning innenfor de ulike sjangrene og den historiske konteksten vi finner innenfor jazzdansen. Verket er inndelt i 4,- en hyllest til de forskjellige periodene som har preget jazz fra jazzens opphav (1900-1930) via Hollywood og filmens verden (1950-1960). Så går den over til det eksperimentelle og mer funky på 70- og 80-tallet, og deretter tilbake til røttene og viser hva jazz har blitt idag; danseglede, rytmer og swing.

Steppdansen viser viktigheten av jazzmusikk, og hvordan en har påvirket scenebildet gjennom historien med en unik musikalsk og rytmisk forståelse. Vi er ikke musikere eller dansere, vi er begge deler. Kompaniet er det første av et slikt slag i Norge, med fokus ikke bare på jazz eller bare på stepp, men begge deler.


Medvirkende:
Iselin Jansen Ruiz, Koreograf, Danser
Marte Dyrnes, Danser
Sofie Huijs, Danser
Ole M. Larsen, Danser
Casandra Simon, Danser

Nostalgia

Foto: Yasmina Tahé / Jacob Thörnäs

Nostalgia er en begjærlig drøm om å komme tilbake. Det finnes et behov for å stadig se tilbake og huske tiden som har gått. Et ønske om å gjenoppleve fortiden. Hvorfor er det så bitter-søtt å huske?

I denne soloen vil hun utforske nostalgi og dens dualitet. Hvordan hun opplever den som en smertefull flukt samtidig som den gir henne eksistensiell mening og en tro på fremtiden. Soloen er basert på toner, rytmer og en stemme fra det siste tiåret.

Tilda Seger tok sin profesjonelle utdannelse i Sverige, og gikk ut fra Balettakademien Stockholm i 2018.


Medvirkende:
Tilda Seger, Koreograf, Danser
Dave Brubeck, Musikk
Edith Piaff, Musikk
Harald Andreas Beharie, Kunstnerisk veileder


Oslo Jazzdans festival 2020 viser to forestillinger hver dag fra 28. september til 1. oktober. I hver forestilling vises to verk.

28. september kl 1930 vises  4 Faces of Jazz  av Allure Tap Company og Nostalgia Tilda Seger.


Verdt å merke seg: Fredag 2. oktober er det workshop med Jon Ole Olstad kl 10 og 12. Og panelsamtale kl 1800 med Thomas Prestø, Iselin Ruiz og Oda Fjell. oslojazzdansfestival.no/soknadsinfo-ojdf-2020

Medvirkende:
Natalie Dahl, Kunstnerisk ansvarlig, Konferansier
Ingvild Vaagsether, Kunstnerisk ansvarlig, KonferansierDatoTidStedBilletter
28.09.20201930 Scenehuset, Bogstadvn. 49, Oslo