Foto: Simen Dieserud Thornquist

Ula Metall Kristin Ryg Helgebostad Thee Too for Grønland kirke

Nesten fem år etter premieren på Dansens Hus, Oslo, er håndklokkeforestillingen ME TOO endelig tilbake i hovedstaden.
Denne gangen i ny drakt og med ny tittel, når arbeidet møter kirkerommet i Grønland kirke. Alle inviters inn til en sanselig og visuell romjulsopplevelse.

OM FORESTILLINGEN
Se for deg en gruppekoreografi som aldri slutter. En flokk i evig metamorfose, der kroppene forvandles og stadig nye ansikter kommer til syne.

Med akustiske håndklokker, kroppslig bevegelse og teatrale virkemidler maner de fire danserne på scenen fram fantasifulle og stadig omskiftelige bilder og skulpturer. Det er som om lyd og rom masseres, splittes og transformeres. Surrealistiske krefter settes i sving og møter klokkenes egenskaper i et absurd samspill. Betydninger blir smadret av abstraksjoner, og omvendt. Kanskje får du nesten tak på noe du kjenner, men så glipper det før du kan si hvem som er hvem eller hva som er hva.

Koreograf Kristin Ryg Helgebostad, har slått seg sammen med en av landets mest spennende samtidsmusikere, klokkenist og komponist Laura Marie Rueslåtten. Sammen vil de gi publikum en opplevelse av å kunne se musikk og høre bevegelse, inspirert av Rueslåttens synestesi – et fenomen som innebærer blanding av ulike sanser.

TAKK TIL: Chrisander Brun, Eivind Seljeseth, Ida Wigdel, Ingeleiv Berstad og Magnus Myhr SAMPRODUKSJON: Dansens Hus STØTTET AV: Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bildeMedvirkende:
Kristin Ryg Helgebostad, Konsept, Koreograf
Laura Marie Rueslåtten, Konsept, Medskapende utøver, Komponist
Pernille Holden, Utøver
Marianne Kjærsund, Medskapende utøver
Sigrid Hirsch Kopperdal, Medskapende utøver
Irene Vesterhus Theisen, Medskapende utøver
Martin Myrvold, Lysdesign
Thale Kvam Olsen, Scenografi, Kostymedesign
Ole Henrik Moe Jr., Musikk-konsulent
Hooman Sharifi, Ytre øye
Berglind Rafnsdottir, Medskapende utøver


Vis tidligere forestillinger