Foto: Mayank Khanna, Gurdaman Saluja, Divye Dua, and. Make-up: Anibha Dhar!

Vestland Danseteater - VDT Figure-ring / New voices


I will let the title speak for itself.
- Simba

I Figure-ring / New Voices møter du bergensbaserte artister, hver med sin unike innvandrerbakgrunn. De smelter sammen dansesjangere, musikk, poesi, spiritualitet og historiefortelling i denne danseforestillingen basert på Ubuntu - afrikansk humant livssyn og filosofi med rike historiske røtter.
 
Ubuntu er basert på etiske og humanistiske verdier, med vekt på fellesskap, enhet, menneskehet, empati og forhold til hverandre. "Uten deg er jeg ingenting".
 
Forestillingen er utviklet som en konstruktiv kritikk av samfunnet. Det påkaller dialog basert på tanker og opplevelser fra innvandrere, deres personlige identitet og ambisjoner i et nytt hjem. Et hjem der personlige egenskaper og drømmer er de samme som de alltid har vært, men der rammene har endret seg fullstendig. Mange innvandrere føler seg sterkt utilstrekkelige uansett hvor hardt de jobber for å integrere seg i miljøet og samfunnet de nå kaller hjem. De føler seg "funksjonshemmede" til tross for at de faktisk er "fullt funksjonelle".
 
Forestillingen vil være intim og inkluderende - en invitasjon til et utvidet innblikk i afrikansk / norsk kultur og et estetisk uttrykk for hva det vil si å definere seg selv som bergenser med innvandrerbakgrunn. Forestillingen feirer kultur og mangfold og ønsker å treffe publikum på tvers av bakgrunn og sosial status.
 
Figure-ring / New Voices er Vestland Danseteaters (VDT) debutprosjekt etter initiativ av dansekunstneren Simbarashe Norman Fulukia (Simba). VDT bruker energien og kraften i musikk og dans for å bryte gjennom sosiale normer og skaper dermed endring og utvikling. Å heve dialog om hva det vil si å være et mindretall. Gjennom dette initiativet blir lokalsamfunnet og ungdom engasjert og oppfordret til å være allsidig mens de omfavner, kunstfeltets mangfold og livet generelt.Medvirkende:
Simbarashe Norman Fulukia, Kunstnerisk ansvarlig, Konsept, Utøver
Brian Geza, Koreograf, Kunstnerisk koordinator
Takieddine Chanouf, Utøver
Robert January, Utøver
Tapiwa Mhasvi, Utøver
Shelmith Mwenesi Øseth, Utøver
Samuela Papotto, Utøver
John Pfumojena, Utøver, Musiker
Ennias Pepe Rhappozzoh, Utøver
Naysha Sonét, Utøver
Alexey Fedotov, Komponist
Dean Mlondolozi (aka Dean Deentr), Musiker, promo trailer
Athira Zolkiffli, Lysdesign
Mutabaruka , Poesi
Roman Komar, Musikkredigering
Freedom Kime, Videofotograf
Nomcebo Khumalo, Kostymedesign
Blessing Mutero, iNf9t flow - Physical fitness Trainer
Caroline Rufaro Tedi, Prøveleder
Phillimon Chigwida, Daglig leder
Charlotte Faaberg-Johansen, ProdusentDatoTidStedBilletter
28.02.20201900 BIT Teatergarasjen, Bergen  Vises på USF
29.02.20201900 BIT Teatergarasjen, Bergen  Vises på USF
21.09.20201900 Sunndal kulturhus  
23.09.20201900 Fana kulturhus  
Foto: Mayank Khanna, Gurdaman Saluja, Divye Dua, and. Make-up: Anibha Dhar!