Foto: Tale Hendnes

Marie Bergby Handeland Forfatterbevegelsen 2:0

Forfatterbevegelsen 2:0 er fem soloer utøvd av fem forfattere. Hver av dem har valgt ut et eget litterært verk de kunne tenke seg å utgi på nytt, som samtidsdans. Forfatterbevegelsen viser hvordan spesifikke rytmer, tempoer, stemninger og forflytninger i tekst, også finnes i kroppene som har skrevet og tenkt disse fram.

Litterære verk som utøves:
• Audiens
• Total Eclipse of the Mind
• Haren
• Venn med Alle
• Det ble en rotte!!

Koreograf Marie Bergby Handeland ønsker å engasjere et tverrfaglig kunstfelt til samtaler om hvilke kriterier vi legger til grunn for å verdsette kunstopplevelser, og hvem som har tilgang på disse opplevelsene. Etter flere år med fascinasjon for tekst i sitt arbeid som dansekunstner, fikk Handeland lyst til å jobbe med bevegelser i dem som sitter stille og skriver. I tett samarbeid med forfatterne, undersøker hun hva slags bevegelsesspråk en forfatter bærer på. Handeland ble tildelt Kritikerprisen i dans for sitt arbeid med Forfatterbevegelsen i 2018.

Forestillingen er samprodusert av Dansens Hus og premierte under Oslo Internasjonale Teaterfestival ved Black Box Teater 2018.
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, FFUK, Oslo kommune, Dramatikkens hus, Kapittel og Tou.Medvirkende:
Marie Bergby Handeland, Konsept, Koreograf
Gunstein Bakke, Utøver
Gro Dahle, Utøver
Maia Kjeldset Siverts, Utøver
Aina Villanger, Utøver
Gunnar Wærness, Utøver
Morten Liene, Utøver
Elisabeth Kjeldahl Nilsson, Scenografi, Lysdesign
Jorunn Kjersem Hildre, Produsent


Vis tidligere forestillinger