Illustrasjon: Katja Henriksen Schia

Dans/5 Dans/5 - 2019

Multi-bill

SEPIA

Foto: Ola Nyhus

SEPIA er en hyllest til jazzmusikken fra 1950-tallet så vel som en hyllest til kvinnen. Med dette som utgangspunkt ønsker vi å gi publikum en følelse av å gå tilbake i tid gjennom bevegelse og visuelt uttrykk, samt vekke noen tanker om nåtiden.

"Sepia er en gyldenbrun farge, lik den fargen gamle sort/hvitt bilder fikk etter behandling i kjemikalier for bedre holdbarhet"

For oss handler kvinnekampen i dag mye om hvem som skal ha kontroll over kroppen vår. Om vi bruker dette som inspirasjon til bevegelse, hva vil det formidle? Hvilke kvaliteter vekkes av tanken om å ikke eie sin egen kropp? Det er vanlig å ville vise seg sterk i en slik kamp som handler om kvinners rettigheter. Hva om vi velger å være myke og sårbare?

Under dette arrangementet vil dere høre musikk fra 1950-tallet mellom hver opptreden, og møte danserne tett på. Vi ønsker å vise dansekunst i en uformell atmosfære hvor dere kan kose dere med noe godt i glasset.


Medvirkende:
Marte Golten, Koreograf, Danser
Aurora Louise Haugen Itland, Koreograf, Danser
Ingrid Nyhus, Koreograf, Danser

SoloprosjektEmilies tanker om noe:
Jeg tenker mye, på stort og smått. Verden er i en krise. Jeg er det, noen ganger. Jeg bruker meg selv som utgangspunkt og jobber med historier. Vet ikke helt om de er sanne. Verden går alle veier og jeg bare flyter med. Noen ganger føles det litt sånn.
Senere kommer det mer om noe annet.
Jeg gleder meg til å utforske og få lov til å være med på dans5.

Emilie gikk først et år ved Spin Off Forstudium i Dans, før hun flyttet til England og tok sin videre profesjonelle utdannelse ved Northern School of Contemporary Dance i Leeds i England (2013-2016).
Medvirkende:
Emilie Marie Karlsen, Koreograf, Danser

Eller?Om Eller? forteller kompaniets medlemmer:
Vi i WALK føler vi begynner å finne vår identitet og stil, vi liker å holde oss til seriøse tema. Men responsen fra tidligere er at folk ler av oss, vi vet ikke hvorfor! Så når vi ankommer dans5 skal vi ta seriøsiteten til nye høyder, Eller?


Medvirkende:
William Boo, Koreograf, Danser
Ludvig Herstad, Koreograf, Danser
Kristian Vindenes, Koreograf, Danser

Sammen AleneOm prosjektet sitt forteller Tora Brekke:
Stykket Sammen Alene tar for seg møte mellom mennesker. Hvordan er vi sammen? Hvordan er vi alene? Kan det at vi føler oss alene være forsterket av kontrasten av å være sammen? Er det gjennom andre vi opplever å være alene?

Jeg inviterer til et scenerom som er åpent og interaktivt, og sammen alene skal vi lytte til radioprogrammet «Alt som har blitt sagt» , møte hverandre, oppleve endringer i rom, kropp og tid.

Velkommen skal du væreMedvirkende:
Tora Brekke, Koreograf, Danser

SANG CHAUD 2:0

Foto: Carl Joseph Santos Aquilizan

Lou sitt prosjekt for Dans/5 er basert på stykket SANG CHAUD ('varmt blod' på fransk) som hun skapte som en del av sin utdannelse ved  Northern School of Contemporary Dance (NSCD) i Leeds i England. Under Dans/5 ønsker hun å videreutvikle idéen om en gruppes dynamikk og hvordan den kan brytes og implementeres når enkeltindivider utforsker sine instinkter i relasjon til hverandre.


Medvirkende:
Lou Ditaranto, Koreograf, Danser
Anders Engebretsen, Danser
Marit Landfald Meløe, Danser


Dans/5 er et danseprosjekt og forestillingskonsept for nyetablerte dansekunstnere. Prosjektet arrangeres for åttende år på rad og er støttet av Kulturrådet - Kompetansehevende tiltak og Trikkehallen på Kjelsås. 5 ulike prosjekter og 13 utøvere skal fylle scenen på Trikkehallen på Kjelsås i Oslo.

facebook.com/events/585051328655032Medvirkende:
Maria Kristina Klungnes Berg, Prosjektansvarlig
Thea Åretun Svensson, Prosjektansvarlig
Geir Åretun, Lydteknikker, Lysteknikker


Vis tidligere forestillinger