Amizero Kompagnie (Rwanda) Kigali Krumpfusion

Det er frihet som står på plakaten når prosjektet Kigali Krumpfusion åpner årets Sånafest og koreografen Louis Clément da Costa presenterer resultatet av et grenseoverskridende arbeid med stykket “!”


Du vil bli forvirret. Men du må tørre å la deg føre med, og på veien vil du kanskje til slutt hengi deg til den energiske frihetsfølelsen som oppstår når man slipper kontrollen.

Med prosjektet Kigali Krumpfusion gjør Sånafest et forsøk på å krysse grenser. Både geografiske grenser gjennom å samarbeide med aktører fra et annet kontinent, og grenser mellom ulike sjangere, der et urbant uttrykk som “krump” er blitt eksperimentert med og satt inn i en samtidsdans-kontekst.

I oktober 2018 reiste Sånafest til Rwanda sammen med den franske koreografen Louis-Clément da Costa. Her møtte de en gruppe dansere som hadde gjort stor suksess med sin energifulle, spastiske og svært uttrykksfulle dansestil krump.

Traumet om folkemordet for 25 år siden er fortsatt sterkt tilstede i Rwanda, og uttrykksfrihet er langt fra selvfølgelig. Danserne beskrev det å danse krump som et fristed, der de kunne glemme vanskelige livssituasjoner og en tøff hverdag.

Resultatet har blitt et rått og uslepent koreografisk “skrik” som sprenger grenser.


Et samarbeidsprosjekt mellom Sånafest,  EANT (East African Nights of Tolerance) og DKS i Vestby KommuneMedvirkende:
Louis-Clément da Costa, Koreograf
Ismael Iradukunda, Danser
Valens Juniya, Danser
Olivier Mutuga, Danser
Sabin Nyirimanzi, Danser
Musafiri Uwamungu, Danser
Wesley Ruzibiza, Co-produsent
Ariane Zaytzeff, Co-produsent


Vis tidligere forestillinger