Foto: Erik Berg

Nasjonalballetten Mesteraften: Hvite netter

Multi-bill

Kingdom of Shades

Kingdom of Shades er fra La Bayadère som er en av de største klassiske ballettene, men aldri danset i Norge før. Petipas russiske ballett fra 1877 var lenge ukjent i Vesten. Først i 1961 tok Kirov-balletten med seg den nå ikoniske scenen Kingdom of Shades på turné til Paris. Scenen er en åpenbaring av hvitkledde ballerinaer på rekke og rad, til musikk av Ludwig Minkus. Versjonen du får se er skapt av Natalia Makarova etter Petipas originale koreografi.


Medvirkende:
Natalia Makarova, Koreograf
Marius Petipa, Originalkoreografi
Ludwig Minkus, Musikk
John B. Read, Lysdesign
Pier Luigi Samaritani, Scenografi
59 Productions , Videodesign
Yolanda Sonnabend, Kostymer

Secus

Israelske Ohad Naharin er mannen bak bevegelsesspråket gaga, og en rekke koreografier som har tatt danseverdenen med storm.Secus er en slags vill hverdagsdans, kan man kanskje kalle det, til blant annet elektroniske rytmer, indiske melodier og Beach Boys. Hos Nasjonalballetten lager Naharin en egen versjon med flest mannlige dansere.

Musikk: Chari Chari, Kid 606 + Rayon (mix: Stefan Ferry), AGF, Chronomad (Wahed), Fennesz, Kaho Naa… Pyar Hai, Seefeel, The Beach Boys
Medvirkende:
Ohad Naharin, Koreograf
Avi Yona Bueno, Lysdesign
Ohad Fishof, Lyddesign
Rakefet Levy, Kostymer

Symphony in C

Foto: Erik Berg

I Symphony in C, er det dans på tå og hvit tyll. George Balanchine var en pioner innen balletten, og regnes som den neoklassiske dansens far. Det er ingen handling i hans verk, men musikken og bevegelsene smelter sammen til ett. "See the music, hear the dance", sa koreografen selv. Her er det George Bizets Symphony in C du skal få se, og Balanchines koreografi du får høre.


Medvirkende:
George Balanchine, Koreograf
Georges Bizet, Musikk
Gretar Sveinbjørnson, Lysdesign
Mikael Melbye, Kostymer


Disse tre verkene står som påler i dansehistorien, og er skapt av tre koreograflegender: Marius Petipa, Ohad Naharin og George Balanchine. Kvelden spenner over århundrer, dansestiler og stemninger.
Vis tidligere forestillinger