Valgkomiteen i Norske Dansekunstnere har startet arbeidet for å finne kandidater som ønsker å stille til valg i de ulike styrene og komiteene i Norske Dansekunstnere. Disse vil velges på generalforsamlingen i mai 2020. Som tillitsvalgt får du innsikt i det politiske arbeidet som former dansefeltet, nyttig organisatorisk erfaring, og du møter andre engasjerte dansekunstnere. Ved å bidra er du med på å styrke NoDas arbeid og dermed dansekunstens stilling i samfunnet.

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen samarbeider Dansekollektivet med Skatten Oslo på Tøyen for første gang. De ser etter profesjonelle dansekunstnere og scenekunstnere fra alle sjangere, som ønsker å vise eget arbeid og/eller prosesser i et spennende og nytt prosjekt med viktige tematikker. Tema er blant annet inkludering, mangfold og likestilling. Du kan søke med enten ferdige stykker, arbeid under utvikling eller en del av et lengre stykke. I denne utgaven ser vi også etter dansefilmer med samme tema. Søknadsfrist er 15. desember.

Dansenett Norge er et samarbeid for visning av samtidig dansekunst. Dansens Hus, Bærum Kulturhus/Dans Sorøst-Norge, Dansearena nord, DansiT og Regional Arena for Samtidsdans (RAS) har gått sammen om å etablere et turnénettverk for å gjøre norsk og internasjonal dansekunst tilgjengelig for et stort og engasjert publikum i hele landet. Søknadsfrist for sesongen høst 2021 er 10. januar 2020 kl. 1300

Springback 2020 arrangeres for å stimulere til dialog om dans og forestillinger og har som mål å forbedre og promotere skriftlig kritikk online. De ser etter skribenter med interesse for, eller med litt forkunnskaper, for å skrive dansekritikk. De 10 utvalgte vil få mentorprogram av dansekritikere fra The Times, New York Times, The Guardian og The Scotsman. Springback 2020 avholdes ved Springback Academy at Spring Forward Festival 24. - 26. april 2020 i Rijeka, Croatia. Søknadsfrist for deltagelse er 17. januar 2020.

For 2020 er det ledig stilling som doktorgradsstipendiat innen Dans og/eller koreografi ved avdeling Dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Stipendiatsøkere må ha en tydelig internasjonal orientering i sitt kunstneriske virke. De ser etter kunstnere som er interessert i å utvikle og utfordre sin egen praksis og i tillegg vil utvikle og utfordre forståelsen av hva et kunstnerisk utviklingsarbeid (forskning) kan være. Oppstart er 1. oktober 2020. Søknadsfrist er 6. januar 2020.

PACT Zollvereins residens-program for utvikling av kunstneriske prosjekter og produksjoner utlyser nå mulighet for residensopphold i perioden august - desember 2020. PACT Zollverein ligger i Essen, Tyskland. Søknadsfrist er 19. desember.

Dansens Hus mottar gjerne programmeringshenvendelser fra norske koreografer og koreografer som er bosatt og virksomme i Norge. Disse behandles av kunstnerisk leder og kunstnerisk råd (KR). KR møtes halvårlig for å gå gjennom forespørslene. Søknadsfrist 6. januar kl. 13.00.

Det skal holdes nasjonalt uttak til den årlige Nordisk-Baltiske ballettkonkurransen som neste gang avvikles 2. – 4. april  2020  i Falun, Sverige. Konkurransen er åpen for ballettelever, junior 14 – 16 år og senior 17 –19 år. Det norske uttaket til deltagelse i Falun avholdes søndag 9. februar 2020 på Scene 2, Den Norske Opera og Ballett. Påmeldingsfrist:  20. januar 2020.

In2IT International Dance Festival er en årlig festival som arrangeres i Sunndalsøra. De søker nå prosjekter/forestillinger av profesjonelle dansere, kompanier eller koreografer til sin neste festival som går av stabelen 23. - 27. september 2020. Søknadsfrist er 31. desember 2019.

Kunsthøgskolen i Oslo holder et åpent møte for søkere og andre interesserte om stilling som doktorgradsstipendiat 2020 20. november all 1700 . Det lyses ut 5 stillinger her av en på dans. Søknadsfrist:  6. januar

Les mer

Har du lyst til å bidra som medvirkende dansekunstner under Oslo Jazzdansfestival 2020? Søknadsfristen er 15. desember. Oslo Jazzdansfestival har et brennende engasjement for nettopp å synliggjøre at jazzdansen i samtidens dansekunstmiljø så absolutt lever i beste velgående med stadig nyskapende prosesser og utvikling. Festivalen arrangeres 23. - 25. juni 2020 på Scenehuset.

Dansearena nord tilbyr koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform muligheten til å søke produsentstøtte. De tilbyr ulike tjenester som ligger under produsentfunksjonen: søknadsskriving, planlegging av innstudering, premiere og/eller turné og hjelp til markedsføring.

31. januar - 1.februar 2020 går barnas kunstfestival av stabelen på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Festivalen er et tverrkunstnerlig prosjekt initiert av Dansekunst i Grenland og innehar bl.a. danseforestillinger, film, visuell kunst og litteratur for barn i alle aldere. Frist: 15. september

Les mer

Her er en oversikt over kurs for scenekunstnere høsten 2019, arrangert av SKUDA med samarbeidspartnere.

Danse- og Teatersentrum forvalter disse tilskuddsordningen som skal bidra til at profesjonelle scenekunstnere og kulturaktører får økte internasjonale muligheter. Bransjetilskudd har løpende frist mens reisestøtten har frister: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. september og 1. november.

Les mer

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer