Koreograf Elle Sofe Sara og komponist Frode Fjellheim søker etter 3 dansere/skuespillere og 4 sangere/joikere til en ny forestilling vástádus eana - the answer is land. Forestillingen er koprodusert av Festspillene i Nord-Norge og i samarbeid med Dansearena nord. Prøveperioder er feb/mars (4 uker) og juni 2021 (4 uker), samt spredte spillinger høst 2021 og vår/høst 2022. Søknadsfrist er 1. oktober.

OM FORESTILLINGEN
Vástádus eana - the answer is land er en publikumsdeltakende forestilling der dans og flerstemt joik er likestilte uttrykk. Forestillingen starter utendørs i et grønt område og ender opp på en teaterscene.

Mitt ønske med forestillingen er å gi publikum den kroppslige opplevelsen av å være en del av en masse, å stå sammen i bevegelse og joik. Publikum og utøvere beveger seg som en stor masse. Den kraftige opplevelsen av å være sammen med andre mennesker og utendørs og føle seg som en del av noe større.
 
Tittelen på forestillingen vástádus eana - the answer is land kommer fra et kunstprosjekt ved navn Rájácummá/ Kiss from the border av kunstnerne Jenni Laiti, Niillas Holmberg og Outi Pieski. Vi har fått tillatelse fra de til å bruke dette diktet som tittel på denne forestillingen.

For mer informasjon og påmelding, se her

Elle01 1